Tandartsverzekering

Tandartsverzekering

Of een tandartsverzekering zinvol is hang af van je persoonlijke situatie. De Basisverzekering kent slechts een vergoeding voor tandartskosten tot 18 jaar. Orthodontie is uitsluitend vergoed onder de basisverzekering tot 18 jaar, indien sprake is van een ernstige ontwikkelstoornis. Ouder dan 18? Dan vergoedt de Basisverzekering alleen nog chirurgische ingrepen en gedeeltelijk een prothese.

Wil je gewoon de halfjaarlijkse controle, verdovingen en vullingen vergoed hebben dan kan een aanvullende tandartsverzekering uitkomst bieden. Via Kieszorg.nl kan je deze tandartsverzekeringen naast de basis- en eventuele aanvullende verzekering gemakkelijk afsluiten.

Let goed op de hoogte van de vergoeding en het percentage van de kosten dat vergoed wordt zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Per verzekeraar kunnen er grote verschillen bestaan. Afhankelijk van de gezondheid van je gebit kan een goede tandartsverzekering een welkome aanvulling zijn op jouw zorgverzekering.

Verwacht je weinig kosten dan kan je overwegen om deze kosten zelf te betalen en helemaal geen tandartsverzekering af te sluiten. Kieszorg.nl rekent voor jou uit wat de voordeligste oplossing is.