Overstappen

Overstappen

Overstap zorgverzekering

Overstappen naar een nieuwe  (aanvullende) zorgverzekering is ieder jaar per 1 januari mogelijk. Verzekeraars zijn verplicht om de nieuwe premies en voorwaarden voor de zorgverzekering uiterlijk 19 november openbaar te maken. Je hebt dus anderhalve maand de tijd om  je te oriënteren op een nieuwe verzekering. Neem daarom de tijd, beslis niet te snel maar maakt eerst een goede vergelijking op basis van jouw wensen en persoonlijke situatie.

Overstapservice

Alle zorgverzekeraars hebben onderling afspraken gemaakt voor mensen die overstappen. Kies je in november of december een nieuwe zorgverzekeraar, dan regelt deze zorgverzekeraar op jouw verzoek de opzegging bij jouw vorige verzekeraar. Dit wordt de overstapservice genoemd. Wat moet je hiervoor doen? Op het aanvraagformulier het vakje aanvinken achter "Opzegservice of Overstapservice", dat is alles.

Let op:

Wil je pas in januari een nieuwe verzekeraar kiezen, dan moet je zelf opzeggen vóór 1 januari. Verzekeraars zijn niet verplicht om je te accepteren voor een aanvullende verzekering. Bij een zeer uitgebreide aanvullende verzekering kan het zijn dat er sprake is van een medische selectie.